Halvat tapetit ja laatat Virosta

Joku lehti kertoi pari päivää sitten, että Tallinnasta saa tapetit halvalla. Totesin vain, että minäkin olen tuonut Suomeen Tallinnasta ostettuja tapetteja. Halpaa oli.

Nyt huomasin, että marraskuun The Baltic Guide -lehti oli tehnyt jutun asiasta. Sieltä se oli varmaankin levinnyt muihinkin lehtiin. Lehti kirjoittaa: ”Merkkitapetteja myydeään Virossa jopa puolet halvemmalla kuin Suomessa, joten säästöä kertyy helposti satojakin euroja.”

Jos ja kun tämä on totta, kannattaa lähteä Tallinnaan ja tuoda tuliaisina tapetit. Oma auto laivalle mukaan jolloin mukaan mahtuu emännän villalangat ja kankaat, isännän oluet, viinit ja muut alkoholituotteet. Alkoholi on Virossa paljon edullisempaa kuin Suomessa. Samalla kannattaa käydä ostamassa ruokaa halvalla (esim. Prisma, Selver). Jos on aikaa käy parturissa, kampaajalla, kauneushoitolassa ja viettää aikaa Tallinnan vanhankaupungin ravintoloissa ja kahviloissa.

Tapetit Virosta

The Baltic Guide tutustui Tarton tapettimarkkinoihin Tarton Muster-sisustussalongissa. Salongista löytyy laaja valikoima laatutapetteja (mm. Duro, Ejffinger, Morris, Omexco, Sanderson). Valitettavasti suurin osa laatutapeteista on tilattavia. Toimitusaika on 4-6 viikkoa.

Toki sisustussalongeissa on tapetteja myös mukaan otettaviksi. Tapettien hinnat ovat noin puolet Suomen hintoja edullisempia.

Jos tarvitset laattoja, nekin saattavat löytyä Virosta edullisemmin. Ainakin lehden hintavertailun mukaan. Jotkut seinälaatat ja lattialaatat olivat yli puolet halvempia Virossa kuin Suomessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *