Tallinnan taksien hinnat – Tarkista hinta ENNEN matkaa!

Tallinna houkuttelee matkailijoita. Yleinen mielikuva kaupungista on, että siellä on kaikki halpaa. Näin ei kuitenkaan ole. Esimerkiksi taksista voit joutua maksamaan huomattavasti enemmän kuin Suomessa.

Kauppalehden keskustelupalstalla keskusteltiin takseista. Keskustelussa jotkut pohtivat myös Viron taksien hintoja.  Joku oli Googlettanut Tallinna Takson hinnat ja ne näyttävät seuraavanlaisilta:

  • Matkan lähtöhinta: 3.6 EUR
  • Kilometrihinta (päivisin): 0.69 EUR
  • Kilometrihinta (öisin): 0.88 EUR
  • Odotustunnin hinta: 15.18 EUR

Tallinnan taksihinnat ovat noin puolet Suomen hinnoista.  Sen sijaan Viron keskipalkka on vain noin neljäsosa Suomen keskipalkasta (Viron keskipalkka on 775 euroa ja Suomen 2940).

Eräs Tallinnan matkailija kirjoitti näin:

Ja mitä tulee Tallinnan taksiin, niin tarkkana sielläkin pitää olla mihin taksiin istut. Oltiin kesällä muijan kans Tallink Spa & Conference hotellissa ja otettiin siitä edestä Tallink Takso firman pirssi alle. Olin kuullut, että taksit ovat halpoja Virossa, niin en sitten kiinnittänyt aluksi asiaan huomiota. Tarkoituksemme oli mennä Rocca Al Mare ostoskeskukseen, joka oli noin 10 kilsan päästä hotellillta. Alla oli helvetin paljon ajettu E-mersu, joka juuri ja juuri pysyi nipussa. Jossain vaiheessa tajusin lukea eestin kielistä tekstiä kojelaudasta ja totesin, että tää taksi maksaa n. 5,00€ per kilometri !!! WTF ! Matkan hinnaksi tallinnan virallisessa paskassa taksissa tuli siis reilut 50 € !

Hän viittaa Tallinnanmatkojen sivulle, jossa kehoitettaan tarkistamaan hinnat ennen kun astuu taksin kyytiin.

Sen sijaan tuossa lukijan kommentissa minua hämää se, että hän muistelee taksin olleen Tallink Takso. Tallink Takso on nimittäin yksi luotettavimmista taksifirmoista Tallinnassa. Tallink Takson hinnasto näyttä tällaiselta:

  • Lähtöhinta: 3,20 euroa.
  • Kilometrihinta päivällä (06-23): 0,77 euroa/km.
  • Kilometrihinta yöllä (23-06): 0,88 euroa/km.

Kyseessä on joko erehdys taksifirman osalta tai törkeä huijaus.

HUOM! Sen sijaan totta on se, että Tallinnassa taksifirmoilla on oikeus hinnoitella palvelunsa itse. Kaikki taksit eivät ole saman hintaisia. Siksi taksin hinta tulee tarkastaa ikkunassa olevasta tarrasta ennen matkalle lähtöä. Jotkut taksihinnat ovat todellista kiskomista, mutta pakko on maksaa, koska hinnat ovat virallisia. Siksi suosittelen esimerkiksi Tallink takseja, joita löytyy helposti Tallinnan satamasta.

Jos haluat ajaa taksilla Tallinnassa tarkista hinnat ennen kun hyppäät kyytiin!

1 vastaus artikkeliin “Tallinnan taksien hinnat – Tarkista hinta ENNEN matkaa!”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *