Laivalipun ostaminen internetissä – 12 askelta

Tallinna kasvattaa suosiotaan. Suuri osa ostaa Tallinnan matkansa itse internetistä. Eikä ihme, sillä se on helppoa.

Ostin juuri Helsinki-Tallinna -välille laivalipun. Matkustan Tallinkilla. Laivalipun osto oli helppoa. Tässä kerron, miten se onnistuu:

 1. Mene Tallink-Siljan kotisivulle (www.tallinksilja.fi)
 2. Valitse valikoista ”Matkavaihtoehdot ja hinnat”. Valitse sieltä itsellesi sopiva matka: Reittimatkat, Risteilyt, Hotellimatkat, Autopaketit, Ajoneuvohinnat, Perhelomat, Hemmottelumatkat, Aktiivi- ja kulttuurimatkat yms.
 3. Oikealle tulee teksti: Varaa matkasi netistä tästä! Jos etsit äkkilähtöjä sille on oma painikkeensa.
 4. Pääset sivustoon, jossa on matkan varaamisen ensimmäinen vaihe oli matkan valinta. Valitse jokin näistä: Risteily, Reittimatka tai Hotellimatka.
 5. Valitse lähtöpaikka, saapumispaikka, matkustajien määrä ja mahdollinen ajoneuvo. Jos olet Tallinkin Club One -asiakas, lisää Club One -numerosi.
 6. Minä varasin reittimatkan. Painoin Näytä vaihtoehdot. Valitsin sopivan laivan ja painoin Seuraava -painiketta.
 7. Varasin itselleni kansipaikan. Hyttiä en varannut ja autoa ei ole mukana. Samalla sivulla voi valita myös ateriat ja muita palveluja.
 8. Koska tarvitsen vain kansipaikan Helsingistä Tallinnaan enkä muita palveluja, painoin näppäintä Maksa varaus. Tallink kysyi, onko minulla lahjakorttia tai sarjalippua. Jos olisi ollut, olisin laittanut koodin tähän. Nyt painoin Seuraava -näppäintä.
 9. Nyt lisätään matkustajien tiedot (syntymäaika, kansalaisuus yms). Lisäksi tarvitaan varaajan sähköpostiosoite ja puhelinnumero. Kun olet täyttänyt kaikkien Tallinnaan matkustavien yhteystiedot, paina Seuraava.
 10. Valitse maksutapa. Vaihtoehtoina on verkkopankki tai luottokortti. Valitsin verkkopankin. Vaihtoehtoina on Kultaraha, SpPop, Sampo, Nordea, Handelsbanken ja Ålandsbanken. Valitsin tästä oman pankkini.
 11. Nyt maksan matkani. Laitan oman tilini käyttäjätunnuksen, salasanan ja tunnuslukuni tunnuslukulistasta. Tämän jälkeen minut ohjataan takaisin Tallinkin sivulle.
 12. Tallinkin sivusto näyttää yhteenvedon tilauksestani. Lataan sen pdf-muotoisena koneelleni ja tulostan. Varmuuden vuoksi lähetän sen vielä sähköpostilla itselleni.

Näin helppoa matkalipun ostaminen internetissä on.

Hotelli Tallinnasta

Koska osaat varata laivalipun internetissä, myös hotellin varaaminen onnistuu. Voit tästä valita haluamasi hotellin (halpa, kallis, keskustassa, laitakaupungilla, aamupalalla tai ilman yms) Tallinnasta ja muualtakin Virosta. Hotellin valitseminen on helppoa. Ennen ostopäätöstä voit tutustua hotelleihin ja lukea käyttäjien kommentteja hotelleista.

Suosittelen hotels.com -sivustoa, jonka kautta hotelli löytyy helposti internetin avulla.  Tästä pääset tutustumaan Tallinnan hotelleihin:

Muista myös matkavakuutus!

Todennäköisesti Tallinnan matkalla ei käy vahinkoja. Mutta jos jotain tapahtuu ilman vakuutusta matka voi tulla todella kalliksi. Tutustu matkavakuutuksiin täällä:

Hyvää matkaa Tallinnaan!

Voit muuten tilata valmismatkan

Esimerkiksi Ikaalisten matkatoimisto välittää 22 tunnin risteilyjä, päiväristeilyjä, kylpylämatkoja ja hotellilomia Viroon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *