Juhannus Virossa 24.6.

Juhannuksen ajankohta Suomessa oli ennen sama kuin nykyäänkin Virossa eli 24. kesäkuuta. Suomessa vuodesta 1955 alkaen juhannusta on vietetty kesäkuun 19. päivää seuraavana ensimmäisenä lauantaina. Juhannus on Suomessa aina välillä 20.-26. kesäkuuta

Juhannuksen ajankohta Virossa

Juhannuksen ajankohta Virossa on aina 24.6. Edellinen päivä on juhannusaatto. Virossa juhannusaatolle on sijoitettu myös tärkeä kansallinen juhlapäivä Voitonpyhä (Võidupüha). Molemmat päivät 23. ja 24. kesäkuuta ovat Virossa vapaapäiviä.

Virossa voitonpäivän juhlinta liittyy Viron itsenäisyysotaan. Viron joukot kukistivat saksalaisten joukot 23. kesäkuuta 1919 Võnnussa.

Juhannustapoja Virossa

Suomessa ja Virossa on paljon samankaltaisia juhannustapoja. Useiden juhannusjuhliin kuuluu tärkeänä osana alkoholi. Grillaaminen sekä perheen, suvun ja/tai ystävien kanssa yhdessä oleminen on tärkeää.

Myös Virossa sytytetään kokko. Kokon yli hypäten monet osoittavat omaa miehuuttaan. Erilaiset lemmentaiat kuuluvat myös virolaiseen juhannukseen.

Laivalippu ajoissa

Muista tilata juhannuksen laivaliput ajoissa. Laivayhtiöt varoittelevat hyvissä ajoin, että juhannuksen aikana on vaikea päästä matkustamaan Helsingin ja Tallinnan väliä.

Katso: Hanki laivalippu ajoissa Viron juhannukseen.

Matkavakuutus Tallinnan matkalle

Todennäköisesti Tallinnan matkalla ei tapahdu mitään. Eihän juuri minulle tapahtuva vahinko ole koskaan todennäköistä! Mutta jos jotain vakavampaa tapahtuu Tallinnan matka tulee erittäin kalliiksi ilman matkavakuutusta. Suosittelen varmuuden vuoksi matkavakuutusta Tallinnan matkalle. Erityisesti jos olet menossa juhannukseksi Viroon. Juhannuksena ehkä tapahtuu enemmän.
Katso alla olevasta linkistä, paljonko matkavakuutus Viroon maksaa:

Varaa hotelli Tallinnasta

Juhannusmatkalle voi varata myös itse hotellin Tallinnasta. Löydät omalle budjetillesi sopivan hotellin kaikkialta Virosta. Alla olevasta hotellinetsijästä näet Tallinnan vapaat hotellit sekä hinnat. Voit maksaa muun muassa pankkikortilla.

Tallinnanmatkat.com toivottaa hyvää juhannusta Virossa!

Juhannussanastoa Suomi-Viro

Tässä pieni juhannussanasto Viron matkailijoiden iloksi:
Juhannus – jaanipäev (eli Johanneksen päivä)
Juhannusaatto – jaaniõhtu
Juhannuspäivä – jaanipäev
Kokko – jaanituli
Voitonpäivä – Võidupüha

makkara – vorst
olut – õlu
suomalainen – soomlane
juovuksissa – purjus
vessa – tualett, kemps
kaunis ilma – ilus ilm
hyttynen – sääsk

3 vastausta artikkeliin “Juhannus Virossa 24.6.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *