Tallinnan matkailijan painajainen: Tallink kynii suomalaista matkustajaa

Juuri tänään joku valitteli sitä, että Tallinkin hinnat ovat vuosien saatossa nousseet kovasti. Myöhemmin tänään tuli uusi uutinen: hinnat nousevat vieläkin

Tallink ja Silja Line eli nykyisin TallinkSilja tiedotti tänään polttoainelisämaksusta. Laivalipun hintaan lisätään 2 euron polttoainelisä. Tämä lisämaksu tulee voimaan 1.6.2011 alkaen tehdyillä varauksilla.

Tallink perustelee lisämaksua näin:

”Polttoaineen maailmanmarkkinahinta on noussut 203 prosenttia vuodesta 2009 ja tämän vuoden ensimmäisen viiden kuukauden aikana 25 prosenttia.”

Herää kysymys, onko polttoaineen hinta todella kolminkertaistunut (100 prosenttiahan tarkoittaisi kaksinkertaistumista, 200 kolminkertaistumista)?

Tallinkilla vastaava hinnankorotus oli  15.1.2008. Tuolloin Viron ja Suomen välisillä reiteilä hinnat nousivat 3 euroa.

Muutama asia tässä ihmetyttää. Jos tarkoituksena on, että matkan aikana syntynyttä lisäpolttoaineiden korvausta katetaan korotuksella, miksi Helsinki-Tallinna välillä ja Helsinki-Tukholma välillä on sama nousu polttoaineen kohdalla.  Matkan pituudessahan on huomattava ero.

Tallink ja Ryanair – sama hinnoittelupolitiikka?

Toiseksi, miksi hintaa ei voi laittaa suoraan matkalippuun ja sanoa, että matkalipun hinta nousee. Nyt matkailijaa hämätään ryanairmaisesti.  Eikö olisi voinut sanoa, että matkalipun hinta on tämä (esim. 40 euroa) eikä siten, että matkalipun hinta on 38, mutta sen päälle tulee sitten polttoainelisämaksu 2 euroa.

Todellisuudessa tämä on vain lipunhinnan nousu, jolle on yritetty antaa hieno nimi. Tallinkin kannalta tärkeää on, että matkailija ajattelee: Tallink ei ole ahne, syyllisiä ovat öljysheikit, jotka nostavat koko ajan hintoja.

Pakollisia lisämaksuja tulevaisuudessa?

Toivottavasti Tallink ei mene siihen, että kohta maksetaan myös laukkulisää. Jos tuot Tallinkin laivaan yli 15 kilon laukun, maksat jokaisesta lisäkiloista 3 euroa! Laivaan astumislisä on 5 euroa, ulospoistumislisä 5 euroa.  Tallinkin ruuhkaisessa kahvilassa istumisen maksu 3 euroa, jos istumapaikkaa ei löydy ja joudut seisomaan, maksu on 2 euroa. Hytin varausmaksu on 3 euroa, hytin avaamismaksu 2 euroa. Hytin siivoojan työvaatemaksu on 3 euroa. Ikkunasta ulos katsomisen lisämaksu 4 euroa. Musiikista maksetaan teostomaksua, joka tulee siirtää matkustajien harteille. Teostomaksu risteilyllä 5 euroa. WC-maksu tulee myös: pissa 1 euroa, paska 2 euroa, muut olomuodot 3 euroa. Tallinkilla hirvittävän pitkän putkilokäytävän käyttömaksu laivaan tullessa ja laivasta poistuttaessa 2 euroa. Koska virolaisten työntekijöiden palkat ovat nousseet kahdessa vuodessa paljon, matkailijat joutuvat maksamaan myös palkanlisämakksua. Mitä kaikkea me joudummekaan vielä maksamaan.

Eikö olisi parempi, että Tallink vain sanoisi uudet hinnat ilman suurempaa säätämistä.

Onko virolainen Tallink konkurssin partaalla? Onko kyse vain ahneudesta? Vai onko tilanne todella näin huono.

Ei ole kivaaa, että laivalipun hinta nousee. Tai siis lipun hinta pysyy samana, mutta lisksi tulee polttoainelisämaksu!

Ihan periaatteesta kannattaa käydä tarkistamassa myös suomalaisten firmojen aikatauluja (Viking Line ja Eckerö Line). Eikö virolainen Linda Linekään hassumpi ole.

2 vastausta artikkeliin “Tallinnan matkailijan painajainen: Tallink kynii suomalaista matkustajaa”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *