Viron kieltä matkailijalle Ylen verkkosivulla – Nael kummi!

Nael kummi tarkoittaa suoraan käännettynä naula kumiin. Tämän negatiiviselta kuulostavan toivotuksen tarkoituksena on kuitenkin  toivottaa onnea matkaan.

Nael kummi Viron kielen kurssi, jota voi seurata Ylen nettisivulla. Sivustolta löytyy tämän viron kurssin TV-ohjelmien vuoropuhelut ja sanastot, viron kielen keskeisiä harjoituksia, viron kielen kielioppia sekä ohjeita viron kielen aakkosiin ja ääntämiseen.

Dialogit viroksi

Vuoropuheluosiossa ollaan ensin passintarkastuksessa, sen jälkeen soitetaan ystävälle, toimitaan hotellissa, taksissa ja lopuksi ostetaan kukkia. Kaikki tämä tehdään viron kielellä. Tässä on erinomaisia kieliharjoituksia kaikille, jotka matkustavat Viroon ja haluavat opiskella edes hieman viron kieltä.

Myöhemmin opetellaan kysymään viroksi: miten menee. Viidennessä luvussa olemme Tallinnalaisessa kahvilassa. Opettelemme tilaamaan ravintolassa ja kahvilassa viron kielellä. Aivan erinomaisia harjoituksia kaikille viron kielen ystäville.

Viron kielioppia

Nettisivu opastaa myös Viron kieliopin saloihin. Viron kielioppi on suomalaiselle helppoa. Mutta kyllä kieliopinkin omaksumisessa tulee nähdä vaivaa. Nettisivu esittelee viron kielen adjektiivit ja adverbit, astevaihtelun, kysymyssanat, lukusanat, pronominit, sijamuodot ja viron kielen verbien taivutuksen. Nettisivu antaa erittäin monipuolisen kuvan viron kielestä. Opiskeltavaa löytyy myös niille, jotka osaavat jo viroa aika hyvin.

Viron kielen ääntäminen

Ääntämisosiossa tutustumme eroihin viron ja suomen ääntämisessä. Viron kurssilla perehdymme vokaaleihin, konsonantteihin, sanapainoon ja aakkosiin. Mikä parasta, sivulla on mahdollista kuunnella, miten virolaiset ääntävät sanoja. Siitä vain toistamaan ja oppimaan viroa.

Harjoitukset

Sivustolla on myös useita harjoitustehtäviä, joiden avulla voi seurata viron kielen opintojen edistymistä.

Viron kieli haltuun

Viron kieltä on hyvä opiskella jo ennen matkaa. Tallinnassa ja muualla maassa kannattaa laittaa vähäinenkin kielitaito käyttöön. Viron kielen opiskelu on mukavaa ja se avaa matkoilla aivan uudenlaisia mahdollisuuksia.

Tuntuvasti suppeampi viron kielen alkeiden sivusto on tässä.

Hyvää Viron kielen opiskelua toivottaa tallinnanmatkat.com.

2 vastausta artikkeliin “Viron kieltä matkailijalle Ylen verkkosivulla – Nael kummi!”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *