12 kirjaa Viroon matkustavalle ja Viron ystävälle

Kokosin tähän 12 kirjaa, joista on hyötyä Viroon matkustavalle sekä kaikille Viron ja virolaisuuden ystäville. Tutustu kirjoihin ja tilaa niitä helposti nettikirjakaupan kautta, jos kirja tuntuu sopivalta.

Tallinnan ja Viron matkalle kannattaa valmistautua hyvin. Pari hyvää kirjaa on pieni sijoitus muihin matkan kuluihin verrattuna. Se on sijoitus, joka jää muistoksi ja joka auttaa sinua saamaan kaiken irti Viron matkastasi.

1. Pitkin poikin Viroa

Viroa esittelevä kirja opastaa kulttuuri- ja luontonähtävyyksille itäisestä Narvasta Viron läntisille suurille saarille. Esittely pohjautuu kahdeksaantoista maata halkovaan autoreittiin, ja kunkin niiden yhteyteen on liitetty myös tärkeimmät reittien ulkopuolelle jäävät nähtävyyspaikkakunnat. Viron kolme tärkeintä kaupunkia Tallinna, Tartto ja Pärnu esitellään tekstein, kuvin ja kartoin. Mukana myös perustietoa Virosta ja Viron historian vuosilukuja osuudet. Runsaasti valokuvia ja karttoja.

Tutustu ja osta kirja Pitkin poikin Viroa

2. Sankarimatkailijan Neuvosto-Tallinna

Kun aikansa matkustaa Tallinnan raitiovaunuissa, kannattaa jatkaa matkaa Neuvosto-Tallinnaan.Otetaan avuksi johdinauto ja ponkaistaan megalomaaniseen Lasnamäkeen tai ainakin muinaisesta neukkutoristaan kuuluisaan Mustamäkeen. Hurjat betonikolossit saavat kaiken nähneen entisen poron vavahtamaan. Mutta ei pidä antaa rajujen ulkokuorten hämätä: kulmikkaimmankin rakennuskimpaleen sisällä sykkii lämpimiä sydämiä. Sankarimatkailija saa jälleen nauttia pelmeneistä ja hyvästä oluesta. Mielenkiintoista seuraakin löytyy sieltä täältä. Runsaasti ystäviä Sankarimatkailija löytää viimeistään kajauttaessaan Miljoona ruusua karaokessa. Suomalais-ugrilaisten kielten sijaan venäjän alkeiskurssin opit voi olla hyvä palauttaa mieliin näillä kulmilla.

Lue lisää ja tilaa tästä: Sankarimatkailijan Neuvosto-Tallinna

3. Tallinna (matkaopas). HUOM. UUTUUS VUODELTA 2011!

Tässä uusi matkaopas. Tämä sisältää sekä kartan että oppaan.
Tallinna (Huom. uusi matkaopas)

4. Tallinna (matkaopas, Berlitz)

Tämä Tallinnan matkaopas on julkaistu vuoden 2008 viimeisenä päivänä. Ihan hyvä opas Tallinnan matkalle.
Tutustu ja osta Tallinna (Berlitz-matkaopas)

5. Huvittavat raamatut ja lähes 2000 muuta viron ja suomen riskisanaa

Ulvi Wirén esitteli viron kielen riskisanoja ensimmäisen kerran suuren suosion saavuttaneessa Hääd pulmapäeva (Hyvää hääpäivää!) -kirjassaan. Nyt hän on laajentanut sanastoaan ja ottanut mukaan myös suomi-viro-suuntaisen hakusanaston. Mitä hauskoja – tai vähemmän hauskoja- kielellisiä sudenkuoppia voi kätkeytyä suomen sanojen taakse? Minkälaisiin haksahduksiin vironkielinen saattaa langeta, kun hän kuulee tai näkee tutulta kuulostavia suomen sanoja, joiden merkitys onkin jotain aivan muuta kuin ensi kuulemalta tuntuu. Ota selvää ja nauti viron ja suomen välisestä kielipelistä sekä Jukka Pylvään laatimista mainioista piirroksista!

Tutustu tähän kirjaan: Huvittavat raamatut ja lähes 2000 muuta viron ja suomen riskisanaa

6. Hääd pulmapäeva ja yli 1000 muuta viron kielen riskisanaa

Aluspesu, aseaine, eramaja, hoone, jama ja kahju. Sanat näyttävät tutuilta, kuulostavat hieman hassuilta mutta ovat ihan ymmärrettäviä. Vai ovatko? Ulvi Wirén on koonnut mainion opaskirjan viron kielen riskisanoista, sanoista jotka ovat samannäköisiä virossa ja suomessa mutta joiden taakse voi kätkeytyä melkoisia sudenkuoppia. Kirja sisältää yli 1 000 riskisanaa suomenkielisin käännöksin. Jokaisen sanan käyttöä on kuvattu havainnollisin esimerkkilausein. Viro-suomi-hakusanaston lisäksi kirjassa on mukana kielellisistä haksahduksista varoittavia hauskoja dialogeja, joihin Jukka Pylväs on laatinut merkityseroja ilmentävät piirrokset.

Tutustu tähän hauskaan kirjaan täällä: Hääd pulmapäeva ja yli 1000 muuta viron kielen riskisanaa

7. Kohtume Eestis

KOHTUME EESTIS!, Viron kielen alkeisoppikirja, 5. painos. Kommunikatiivinen alkeisoppikirja sopii kaikkeen aikuisopetukseen, myös itseopiskeluun. Sisältää kappalekohtaiset sanastot suomeksi, englanniksi ja venäjäksi. Kirjan lopussa on aakkosellinen viro-suomi-viro-sanasto.

Opiskele viroa tämän kirjan avulla: Kohtume Eestis.

8. Kaiken takana oli pelko

Mitä neuvostomiehitys ja sovjetisaatio merkitsivät Viron asukkaille? Miksi neuvostoterrorin uhrit eivät voineet puhua kokemuksistaan julkisesti? Millaisten disinformaatiokampanjoiden kohteeksi Viro on joutunut? Miten ihmiset selvisivät joukkotuhoon ja pelkoon perustuvassa järjestelmässä?

Kaiken takana oli pelko -artikkelikokoelma antaa vastauksia näihin kysymyksiin sekä valottaa rautaesiripun takaista todellisuutta Viron ja Baltian näkökulmasta. Maaliskuussa 2009 tulee 60 vuotta Viron maaliskuun kyydityksistä ja 20 vuotta Berliinin muurin murtumisesta, kylmän sodan loppumisesta. Vaikka muurin murtumisen myötä sortui myös neuvostodiktatuuri, miehitysten purkamisen prosessi on pitkä ja jatkuu yhä.

Kirjan ovat toimittaneet kirjailija Sofi Oksanen ja toimittaja, kirjailija ja elokuvaohjaaja Imbi Paju. Teoksen kirjoittajiin kuuluu suomalaisia, virolaisia, vironvenäläisiä, yhdysvaltalaisia, englantilaisia ja venäläisiä asiantuntijoita ja todistajia. Oksasen ja Pajun lisäksi kirjassa ovat mukana esimerkiksi Aigi Rahi-Tamm, Tauno Tiusanen, Mikael Enckell, Jukka Rislakki, Edward Lucas ja Anne Applebaum.

Toimittajat Sofi Oksanen ja Imbi Paju. Tutustu kirjaan Kaiken takana oli pelko.

9. Omal käel reisimine

Asioimislauseita Itämeren ylittäjille, iskurepliikkejä heilastajille, avainlauseita asunnonvälittäjille, myyntisloganeita kauppamatkustajille, tulkkausfraaseja työntekijöille ja viranomaisille, kielellisiä konnankoukkuja rosvoille ja poliiseille. Näihin ja moniin muihin tilanteisiin sopivia suomen ja viron kielen lauseita löytyy tästä Ulvi Wirénin kokoamasta hauskastaja hyödyllisestä fraasisanakirjasta.

Kirjan monipuolisen fraasitiedon avulla voi tutustua suomen ja viron kielen yhtäläisyyksiin ja eroihin ja opetella tunnistamaan kielissämme ilmeneviä kulttuuripiirteitä. Lisäksi kirja on mainio apuväline kaikille Suomen ja Viron välillä kulkeville omatoimimatkailijoille tärkeiden keskustelufraasien opetteluun. Lauseet on esitetty suomi-viro-suuntaisessa osiossa aiheenmukaisesti, minkä lisäksi kirjan lopussa on hakukäyttöä helpottava hakemisto virosta suomeen.Missä on lähin taksitolppa? = Kus asub lähim taksopeatus?

Tutustu kirjaan Omal käel reisimine.

10. Viro

UNIpressin maakirjojen uusia maita ovat Unkari, Viro, Espanja, Japani, Intia, Thaimaa sekä Yhdysvallat. Näin ollen keväällä sarjassa on ilmestynyt jo lähes 20 maata. Maiden valinnassa on pyritty tuomaan suomalaisen nuoren lukijan ulottuville tietoa maista, jotka ovat meille läheisiä tai ajankohtaisia. Unkari on sukulaiskansamme, ja Viro yksi suosituimmista suomalaisten matkakohteista.

Tutustu kirjaan Viro.

11. Suomi-Viro-Suomi -taskusanakirja

Sisältää noin 26 000 hakusanaa ja sanontaa. Liiteosiossa viron kielen aakkoset ja ääntäminen; lukusanat, kellonajat, viikonpäivät ja kuukaudet; keskusteluesimerkki; ruokasanasto; yleistä tietoa Virosta.

Tämä kirja on välttämätön kaikille Virosta ja viron kielestä kiinnostuneille. Tämän sanakirjan avulla Tallinnan matkasta tulee nautinto. Hyvä apu myös viron kielen opiskeluun. Tutustu viron sanakirjaan: Suomi-Viro-Suomi taskusanakirja

12. Keelesild – viron kielen oppikirja

Jos haluat opiskella viron kieltä, tästä kirjasta on sinulle apua. Tässä kielisilta suomen ja viron välille. Tutustu ja osta tämä viron kielen oppikirja: Keelesild – viron kielen oppikirja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *