Tallinna päivä 15.5.

Tallinna saavutti paikan Hansaliitossa vuonna 1248 kun kaupunki sai tuolloin Lyypekin kaupunkioikeudet. Tätä tapahtumaa juhlitaan 15. toukokuuta.  Tuona päivänä tässä vanhassa hansakaupungissa järjestettään koko päivän kulttuuri- ja viihdeohjelmaa. Tallinna-päivää on vietetty vuodesta 2002.

Tallinna päivän ohjelma alkaa Vilden viheralueella Harju– ja Niguliste -katujen kulmassa. Jos olet  kaupungin keskustassa ammulla, kannattaa suunnata matka tuohon suuntaan ja nauttia päivän annista. Myös Ahaa -tiedekeskuksessa on päivän teemaan liittyvää ohjelmaa. Vanhassa kaupungissa on muun muassa konsertteja ja ulkoilmaelokuvia. Päivän ohjelmaan liittyy myös kulttuurikilometrin juhlallinen avaus.

Vanhassakaupungissa Raatihuoneen torilla esiintyy artisti tasatunnein. Lavalle astuvat muun muassa Gerli Padar, Marvi Vallaste, Märt Avandi, Malcolm Lincoln -yhtye, Noorkuu ja Birgit Õigemeel.

Illalla kello 20 Tallinnan Vapaudenaukioilla (Vabaduse plats) alkaa ulkoilmaelokuva. Suurella valkokankaalla esitetään elokuva The Electro Wars. Tämä amerikkalainen eloktromusiikkielokuva on valmistunut viime vuonna.

Jos olet Tallinnan matkalla 15.5. kannattaa käydä tutustumassa näihin tapahtumiin sekä kokea vanhan hansakaupungin rikasta historiaa.

Myös päiväristeilyn aikana (Tallink, Viking Line, Eckerö Line, Linda Line) ehtii osallistumaan päivän antiin. Ostosmatkan voi muttaa tai yhdistää näin myös kulttuurimatkaksi.

Onnea Tallinnalle ja kaikille Tallinnan matkailijoille

t. tallinnanmatkat.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *