Rikollisuus Tallinnassa – Suomen suurlähetystön tiedote matkailijalle

Moni suomalainen on joutunut Tallinnassa taskuvarkaiden uhriksi. Taskuvarkaat eivät ole ainoa ongelma. Myös luottokorttihuijaukset ovat lisääntyneet. Autoon ei kannata Virossakaan jättää arvokkaita esineitä näkyville.

Muista tehdä rikoksesta aina rikosilmoitus paikalliselle poliisilaitokselle.

Viron Suomen suurlähetystö on antanut seuraavanlaisen tiedotteen Tallinnan rikollisuuteen liittyen. Tiedotteen otsikko on ”Rikollisuus”. Voit lukea tiedotteen kokonaisuudessaan Suomen Viron suurlähetystön sivuilta. Tässä osa suurlähetystön tiedotteesta:

Tallinnassa ja muissa kaupungeissa on syytä varoa kaupunkielämän mukana liikkuvia taskuvarkaita, jotka tilaisuuden tullen iskevät sellaisissa turistikohteissa, missä on paljon ihmisiä ja tungosta. Siksi lompakoista ja käsilaukuista on syytä pitää hyvää huolta. Suositeltavaa ei ole myöskään liikkua yksin vahvassa humalatilassa.

Luottokorttihuijaukset ovat yleistyneet Tallinnassa ja siksi pankkikortilla maksettaessa tulee olla erityisen huolellinen varsinkin iltaisin olutbaareissa ja yökerhoissa, joissa liikkuu paljon huijaustoimintaan värvättyjä naisia.

Auto on syytä pysäköidä valvotulle alueelle ja sisätiloihin ei tule jättää mitään tavaroita näkyville. Lukittava rattitanko ehkäisee autovarkauksia silloin, kun autossa ei ole varkaudenestolaitteita.

Rikostapauksista tulee aina tehdä ilmoitus paikalliselle poliisiasemalle ja ilmoituksesta tulee pyytää itselle kopio tai tapauksen käsittelynumero.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *