Syyslomamatka Tallinnaan – Varaa matka ajoissa!

Varasin tänään maanantaina viikonloppumatkan Tallinnaan. Perjantaina lähtö ja sunnuntaina paluu. Halusin mennä autolla – tämä oli koitua ongelmaksi.

Vielä tänään oli  perjantaiksi autopaikkoja Tallinkin laivoilla, mutta sunnuntaina takaisinpaluu oli ongelmallista. Olisin halunut tulla sunnuntaina vasta illalla, mutta kaikki vuorot oli varattuja. Onneksi sain autopaikan kello 13 lähtevään laivaan.

Hotellin Tallinnasta sain varattua helposti Hotels.com -verkkosivuston kautta (tuosta vasemmalta keltaisesta mainoksesta pääset selaamaan hotelleja ja niiden hintoja. Hotellin varaus Tallinnasta on helppoa). Kaksi kahden hengen huonetta kahdeksi yöksi maksoi noin 140 euroa.

Onneksi sain auton mukaan. Tällä matkalla aion käydä Nõmmen kaupunginosassa sõõrikukohvikussa (munkkirinkeleitä) ja Nõmmen torilla. Myös joku elokuva Tallinnan hyvissä elokuvateatterissa tekisi hyvää. Vanhassa kaupungissa pitää käydä parissa tutussa kahviossa – ainakin Saksa küpsetised -kahviossa, josta saa saksalaistyylisiä leivontatuotteita halvalla.  Edellisestä vironmatkasta on ennätyksellisen kauan, yli kolme kuukautta. Viro täältä taas tullaan!

OPETUS: Jos haluat matkustaa Viroon suomalaisten lomien aikana, varaa matkalippusi ajoisssa. Ainakin paluumatkalippu, jos se paluumatkasi osuu sunnuntaiksi.

Autolle parkkipaikka Länsisatamassa

Kyllä Tallinnassa hotelleja on, mutta autopaikan saaminen tulevan viikonlopun laivalle on ongelmallista. Voihan auton jättää myös Helsingin satamaan tallinnanmatkan ajaksi.

Tässä tietoja Helsingin sataman kotisivulta. Muista jättää auto pitkäaikaisen pysäköinnin parkkipaikalle! Tässä tietoja Länsisataman pysäköinnistä:

Pitkäaikainen pysäköinti (rajoittamaton pysäköintiaika)
Huom! pysäköintipaikkoja rajoitetusti!
– 5 ensimmäistä tuntia 2,00 €/h
– 9 seuraavaa tuntia 1,00 €/h
– sitä seuraavat 0,60 €/h

Pysäköintiautomaatit toimivat käteisellä: 0,20 €, 0,50 €, 1 €, 2 €, 5 €, 10 € ja 20 € tai luottokortilla: Visa, MasterCard, American Express (ei Visa Electron)
Huom! Automaatit eivät anna vaihtorahaa
Pysäköinti voidaan maksaa myös Comet-maksulaitteella, jolloin pysäköintitunnin hinta määräytyy Helsingin kaupungin kunkin maksuvyöhykkeen ensimmäisen tuntihinnan mukaisesti ja on näin ollen kalliimpaa kuin muilla maksuvälineillä maksettaessa

Lisätietoja: Helsingin satama / Länsisatama

1 vastaus artikkeliin “Syyslomamatka Tallinnaan – Varaa matka ajoissa!”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *